Tasma Eğitimi – Yavru Köpeğiniz Yanınızda Nasıl Yürüyeceğini Bilmeli!!

Köpeğinize ilk olarak öğretmeniz gereken şeylerden bir tanesi tasma bağlı iken sizin yanınızda nasıl davranması gerektiğidir. Tasma eğitimi, sizin ve köpeğiniz için inanılmaz önemli taşır. Tasma eğitimi almış bir köpek ile yürüyüş yapmak sizin için daha rahat ve köpek için daha güvenli bir yürüyüş olacaktır.

Eğer aşağıda yazmış olduğum adımları uygularsanız, bir kaç hafta içinde köpeğinizle eskisinden çok daha rahat bir şekilde yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Bu eğitimi deneyip 3 günde köpeğini eğiten insanlar tanıyorum. Ama siz sakın endişelenmeyin sizinkisi biraz daha uzun sürerse… Normal olarak dediğim gibi bu süreç bir kaç hafta sürebilir.

Köpeğinizden bütün her şeyi bilmesini bekleyemezsiniz. Ona yapması gereken ve yapmaması gereken şeyleri çok net bir şekilde öğretmeniz gerekir.

Köpeğinize Tasma Bağlı İken Yürümesini Nasıl Öğretirsiniz?

Adım 1: Tasmaya alışma…

İlk adımı uygulamaya başlamaya köpeğiniz eve ilk geldiği günden itibaren başlayın. Köpeğiniz daha yavru iken onu tasmaya alıştırmanız gerekir. Böylelikle ilerleyen zamanlarda tasması bağlı iken daha rahat hissedecektir. Ayrıca köpeğinizin tasmasının hafif ve onu sıkmayan türden olduğuna emin olun.

Köpeğinize tasmasını onunla oynarken ya da onu beslerken bağlayın. Böyle yaptığınızda tasmaya daha az dikkat edecektir. Büyük ihtimalle onu çıkarmaya çalışacaktır. İşte burada önemli olan, sakın o çıkarmaya çalıştığı zaman, tasmadan rahatsız olduğunu düşünüp tasmayı çıkarmayın. Bunu yapmak yerine köpeğiniz sakinleşinceye kadar ve tasmayı unutuncaya kadar bekleyin. Daha sonra tasmayı çıkarabilirsiniz.

Adım 2: Tasma ile yürümeye alışma…

İlk adımda köpeğinizin tasması ile iyi anlaşmasını sağladıktan sonra; ikinci adımda, köpeğiniz tasması bağlı iken sizinle yürümeye alışmalı… Bunun için köpeğinize tasmasını bağlayın evin içinde sağa sola yürüyün. Tabi ki köpeğinizi de gelmeye zorlayın.  Bir süre sonra tasma ile bağlı olmaya alışacaktır.

Adım 3: Sizi çekiştirmeden yürümeye alışma…

Üçüncü adımda artık bazı şeyleri netleştirmemiz gerekiyor. Buraya kadar köpeğiniz artık tasmadan hiç çekinmiyor ve onunla rahat…  Anlatmaya başlamadan size bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; Eğitim sürecini kısa tutun ve ikiniz içinde eğlenceli olacak şekilde geçirmeye çalışın.

Eğer köpeğiniz henüz daha yavruysa işiniz daha kolay olacaktır. Çünkü zaten siz nereye giderseniz o da sizinle gelmek isteyecektir. Biz de bunu eğitim için kullanacağız.

İlk olarak köpeğinizin tasması elinizde evin içinde dolaşarak başlayın. Bu esnada eğer köpeğiniz hemen yanınızda ve sizi çekiştirmeden yürüyorsa ona ödülünü verin ve onu sevin. Eğer köpeğiniz yürürken tasmayı çekeliyorsa kesinlikle durun. Sizi çekeleyip,sürüklemesine izin vermeyin. Ona seslenin ve tekrar yanınıza gelene kadar bekleyin. Yanınıza geldiğinde onu ödüllendirin. Asla ve asla sizi çekip, sürüklemesine izin vermeyin. Eğer buna izin verirseniz onun bu kötü davranışını ödüllendirmiş olursunuz.

Tasma Eğitimi

Köpeğinizin, tasması bağlıyken sizi çekelerse, hiçbir yere gidemeyeceğini anlamasını sağlayın. Eğer yürümeye devam etmek istiyorsa, yanınıza gelmeli ve sakince yürümeli… Bunu ona net bir şekilde anlatın. Patronun siz olduğunu anlasın. Bunu derken sakın onu cezalandırmayın. Tek yapmanız gereken yanınıza gelene kadar yürümemek ve yanınıza geldiğinde, onu ödüllendirmek ve devam etmek…

Lütfen Makalemizi Değerlendiriniz.
[Total: 0 Average: 0]

4 YORUMLAR

  1. Merhaba 2.5 aylık pitbul köpeğim var yavru küçük daha taşmaya alıştı yanımda yürüyor ama bazen duruyor gelmek istemiyor tasmadan çıkıp kendisi yürümek istiyor hep çekiştiriyor hep bende buna çok sinirleniyorum neyapmam gerek

  2. arkadaşlar daha yeni köpeğim oluyor onu çok iyi yetiştirmek istiyorum inşallah işe yarar buradakiler

  3. Selamlar. Daha 65 günluk alman coban kurt kopegim var (disi). Fakat bir turlu alisageldigimiz bi davranis sergilemiyor. Ornegin her yuvasindan cikardigimda ayaklarima saldiriyor isirmaya calisiyor ve tabikide canimi acitiyor ayaklarimizdan ayrilmiyo tek derdi ayaklar. Tasmayla gezdirmeye calisiyorum ve yine ayaklarima saldiriyor pantolonumu isirip yirtiyor yurumeme dahil izin vermyor ipini kisa tutup yanimda yurutmeye calisiyorum yeri gelince cekiyorum ama o daha cok arkamdan gelmeyi seviyor. Ve belden baglamali yavru tasmasi aldim hep koparmaya calisiyor ipiyle bir bes dakikaliginada baglamis olsam sanki cani cikarcasina sesler cikarip durmuyor. Ve sanirsam disleri kasiniyo olmaliki isirmaya calisiyor hep ellerimi falan. Ben ne gercekten bu durumdan dolayi cok soudum kopegimden. Yardimci olacak aciklama yaparsaniz cok sevinirim.

  4. Araştırmalarımdan öğrendiğim kadarıyla köpeğiniz sizi ne tarafa çekeliyorsa aniden durup aksi yöne hızlıca yürüyün. Bu tekrarları sağa, sola, geriye veya ileriye ( daime köpeğin çektiği yönün tersine ) bıkmadan arada bir ödül de vererek yaptığınız takdirde en fazla birkaç gün içinde buna alışıp uymayacak bir köpek düşünemiyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz