Köpeğinizin Davranış Bozukluklarını Giderme Yolları
Birçok köpek sahibi köpeklerindeki davranış bozukluklarını gidermeye çalışır. Tabi ki bu köpeğinizi eğitmek ile mümkündür.
Köpeklerde, cins ayırt etmeden birçok davranış problemi ortaya çıkabilir. Aşağıda köpeğinizin hayatı boyunca karşılaşabileceği bazı davranış bozukluklarını sıraladım ve onları nasıl ortadan kaldırabilirsiniz bunlardan bahsettim. Umarım size ve köpeğinize yardımcı olabilirim.
Köpeklerde Davranış Bozukluklarında Genel Prensipler
-
- Yavru veya yetişkin köpeklerde ortaya çıkan davranış problemlerinin çoğunun temelinde ayrılık korkusu yatar.
- Bir çok davranış bozukluğunun (havlama, ısırma, kazma) sebebi köpek ve sahibinin arasındaki iletişim eksikliğinden ya da yanlış anlaşılmalardan kaynaklanır.
- Köpeğinizi ödüllendirirken dikkatli olun. Onu kesinlikle kontrolsüzce ödüllendirmeyin.
- Köpeklerdeki davranış bozukluklarını engellemek için köpeğe erken yaşta temel itaat eğitimi verilmesi gerekir. Aslında eğer siz bu yazıyı okuyorsanız büyük ihtimalle bu tavsiye için geç kaldım.
- Köpeğinizle aranıza bazı sınırlar koyun ve köpeğinizin bunlara bağlı kalmasını sağlayın.
- Köpeğinizle aranızdaki ilişkide her zaman sizin lider olduğunuzu bilmesini sağlayın.
- Köpeğinize hangi davranışın kabul edilebilir, hangisinin edilemez olduğunu açıkça belirtin.
Köpeklerde Davranış Bozuklukları Eğitimi Köpeğiniz ve Sizin Hayatınızı Değiştirebilir
İşin gerçeği, davranış bozukluğu olan bir çok köpek kendini hayvan barınaklarında ya da daha kötü yerlerde buluyor. Tabi ki bu şekilde olmak zorunda değil. Davranış bozukluğu eğitimi ile köpeğinizle ilgili problemler kontrol altına alınabilir.
Eğer istikrarlı ve sabırlı bir şekilde eğitime devam ederseniz köpeğiniz sonunda istediğiniz gibi davranmaya başlayacaktır. Bu şekilde herkesin daha mutlu ve huzurlu olacağına eminim…
İyi günler benim bi sorum olucaktı. Sokak köpekleriyle cins köpeklerle ilkkez gördügümde bile samimi olabiliyorum yalnız hergün gördügüm kimi zaman yemek verdiğim komşumuzun köpegi beni her gördügünde havlayıp hırlamaya neredeyse parçalıcak duruma geliyo köpek şuan yaklaşık 8 yaşında dogdugundan beri görüyo beni bu köpege yakınlaşmak için ne yapabilirim