Eğitimli köpekler insanlar için her daim daha faydalı ve daha cazip olmuşlardır. Eğitimli bir köpek evcil bir hayvandan çok bir dost, bir arkadaş gibidir. Eğitim bu yüzden çok önemlidir, eğitimin önemli olduğu kadar eğitici de çok önemlidir. Ülkemizde işini hakkıyla yapan birçok eğitimci bulunuyor. Hemen hemen her bölgede olduğu gibi Kağıthane’de de işinde son derece profesyonel olan eğitimciler bulunuyor. Kağıthane köpek eğitimi dışında, aradığınızda diğer ilçelere oranla bolca veteriner hekim de bulabileceğiniz bir ilçedir.

Kağıthane Köpek Eğitimi

Kağıthane Köpek Eğitimi

Köpekler, yüzyıllardır insanlarla iç içe yaşamış evcilleştirilmesi çok uzun yıllar öncesine dayanan ve insanlığa sürekli hizmette bulunmuş sadakatiyle ünlü ve sevilen hayvanlardır. Genleri onlara insanlarla bir arada olmak için bazı içgüdüler tayin etmiştir. Bunun yanı sıra çok daha farklı içgüdülerinin olduğu ve doğalarında vahşi hayvanlar olduğunu unutmamak gerekir. Köpekler meraklı hayvanlardır ve sürekli olarak keşfetme arzusu duyarlar. Tabi ki buna sınırları koyacak olan kişiler, köpeklerin sahipleridir. Çünkü sınır koyulmadığı taktirde bu sonsuz olan keşfetme içgüdüsüyle, yapabileceklerinin sınırı yoktur. Bunun dışında doğaları gereği birçoğunun avcı olduğu bu hayvan grubu her ne kadar evcilleştirilmiş olsa da belirli bir eğitim almadıkları sürece içlerindeki bu avcı ruh ortaya çıkabilir ve hiç beklenilmeyen zamanlarda diğer canlılara ya da insanlara zarar verme riskleri doğabilir. Bu tarz can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak adına bu sınırlar koyulmuş hatta köpeği sahiplenmeden önce bu çizgilerin net olarak çizilmiş olması gerekiyor.

Köpeklerde Eğitim Yaşı

Köpeğin eğitilmesi demek, kendisine her söylenen şeyi yerine getirmesi demek değildir. Eğitim konusunda dikkat edilmesi gereken bir husus vardır o da; köpeklerde eğitimin dünyaya geldiği andan itibaren başlayıp, ömrünün sonuna kadar devam etmesi gerekliliği hususudur. Bu süreç içerisinde de yaptığı bütün davranışları, insanlarla ve diğer hayvanlarla olan sosyal ilişkilerini bu eğitimler belirler. Eğitimde öncelik tuvalet eğitimi olmalıdır, sonrasında ise sosyalleşme eğitimi olarak devam edilmelidir. Köpek sosyal bir hayvandır, bunu eğitimle daha da yukarı seviyelere çekmek ve diğer canlılarla olan ilişkilerini daha iyi hale getirmek mümkündür.

Temel İtaat Eğitimi Ne Demektir?

Temel itaat eğitiminde amaç, sosyalleşmiş ve toplum içerisinde uyumlu bir şekilde hareket etmeyi öğrenebilmiş hayvanlara farklı özellikler de katmaktır. Sıralamada eğitim sosyalleşmeden önce gelirse, bazı sıkıntılar doğurabilir. Siz otur dediğinizde oturan bir köpek, sonrasında masa örtüsünü çekiştirmeye başlıyorsa burada bir sosyal sorun mevcuttur. Sadece komut alan ve yerine getiren bir köpek tam olarak eğitimli bir köpek sayılmaz. Öncelik olarak genel davranış şekillerini öğrenip, benimsemiş olması gerekiyor.

Köpek Eğitiminin faydaları

Köpek eğitimi, köpeklerin insanlarla ve diğer hayvanlarla olan ilişkilerini düzenler ve daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlar. Bunun yaşında karşılaştıkları diğer hayvanların da daha güvende olmalarını mümkün kılar. Eğitimsiz ve hırçın karakterli sahip bir köpeğe sahipseniz, onunla başa çıkmanız ve kendinizi kabul ettirmeniz mümkün olmayabilir. Bu durum köpekle yollarınızı ayırmanıza bile neden olabilir. Köpek eğitimi bu istenmeyen durumlara karşı da bir önlem niteliğindedir. Eğitimli bir köpekle aranızda çok daha sıkı bir bağ oluşabilir. Eğer ki köpeğiniz cinsine ve karakterine göre doğru bir eğitim almışsa sizin de hayatınızı kolaylaştıracaktır. Bu da sizin hayattan daha fazla keyif almanızı ve hayata daha bağlı olmanızı sağlayacaktır. Eğitimli bir köpek, kime ve neye nasıl davranması gerektiğini bildiği için olası belalardan uzak duracak ve sizi yormayacaktır. Sosyalleşmeyi öğrenmiş ve bu konuda uzmanlaşmış bir köpek, çevresinde bulunan köpeklere de sosyalleşme yolunda önemli adımlar attırarak, bunu onlara da öğretebilir. Çünkü köpekler kendi aralarında öğrendikleri şeyleri, insanlardan öğrendiklerinden daha hızlı bir şekilde kavrarlar.

 

Lütfen Makalemizi Değerlendiriniz.
[Total: 0 Average: 0]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz