Evde yavru köpek eğitimi köpeklere 3 ile 6 ay arasında verilmesi gerekir. Yavru köpeklere eğitim verilmesi köpeklerin ev içerisindeki kuralları öğrenmesi açısından son derece önemlidir. Bunun yanında köpekler kuralları nasıl uygulayacağını ve dışarıda nasıl davranacağını da öğrenir. Bu eğitimler köpeklerin sahipleri ile çok daha uyumlu yaşamasına yardımcı olur.
Yavru köpek doğduğu an annesinden eğitim almaya başlar. Bu şekilde köpek hiyerarşisini de öğrenir. Bunun yanında köpekler beslenme ve savunma ile ilgili konuları da annesinden öğrenir. Köpekler sahiplendirildikten sonra ise sosyalleşmesine yardımcı olacak eğitimleri almalıdır. Bu şekilde sahibi ile arasında ortak bir dil olur. Bu sayede yaşanacak problemler de en aza indirilmiş olur.
Evde Yavru Köpek Eğitim Türleri Nelerdir?
Evde yavru köpek eğitimi çeşitli şekillerde olabilir. Köpeklerde eğitim, karakterine, ırkına, yaşına bağlı olarak değişiklik gösterir. Günümüzde köpeklerde pozitif eğitim daha çok tercih edilir. Pozitif eğitimler yavru ve insan dostu olan köpeklere rahat bir şekilde verilebilir. Koruma ve bekçi tarzı köpeklerde yetişkinlik döneminde okşama ve melodik sesler ile pozitif eğitimler verilebilir.
Köpekler zaman içerisinde sahibine benzer. Bu nedenle zamanla köpeklerde birtakım davranış bozuklukları görülebilir. Böyle durumlarda köpeklerde sahibi tarafından oluşturulan negatif davranışlar tespit edilir. Bunun yanında köpek sahiplerinin köpek psikolojisi ile ilgili bilgilendirilmesi de önemli bir konudur. Böylece köpek sahipleri yapması ve yapmaması gereken konular ile alakalı olarak bilgi sahibi olabilirler.
Yavru Köpek Eğitimi Konusunda Nelere Dikkat Edilmelidir?
Evde yavru köpek eğitimi konusunda dikkatli olmak gerekir. Bu sayede eğitimlerden alınan verim daha da yüksek olacaktır.
• Köpeğin eve geldiği ilk gün sahipleri köpek ile vakit geçirmelidir. Bu şekilde köpek hem eve hem de ev yaşamına rahat bir şekilde uyum sağlayacaktır.
• Köpeğin öğrenmesi gereken kuralların evin tüm bireyleri tarafından benimsenmiş olması gerekir.
• Köpeklerle iletişim kurarken göz kontağı kurmak da önemli konular arasında yer alır. Köpek için sahibinin sesinin bir alarm gibi algılanması adına iletişim önemli bir konudur.
• Köpek sahiplerinin keyfi yerinde olmadığı zamanlar köpekler ile eğitim yapmamaları gerekir. Köpek eğitiminin hem sahibi hem de köpek açısından eğlenceli olması önemlidir.
• Köpekler istenmeyen bir şey yaptıkları zaman cezalandırılmamalıdır. Onun yerine övgü ve ödüllendirme gibi pozitif eğitimler verilmelidir.
• Köpek eğitimlerinde verilen komutlar net olmalıdır.
• Köpekler doğru bir şey yaptığında hareketin pekiştirilmesi açısından ödüllendirilmesi gerekir.
• Eğitimden sonra köpek ile oynamak önemlidir. Bu sayede köpek eğitim çalışmalarından sonraki oyunu zevkle bekleyecektir.
Yavru Köpek Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Evde yavru köpek eğitimi köpeğin her zaman sadık ve sevecen olması açısından önemlidir. Eğitimlerde en büyük avantaj bu eğitimlerin mümkün olan en erken dönemde başlamasıdır. Isırmaya daha meyilli olan köpek ırklarının yavruluk döneminden itibaren insanlarla bir arada bulunması gerekir. Bu tarz köpeklerin küçük yaşlardan itibaren insanlarla sosyalleşmesi sevecen ve dost canlısı olmalarını sağlayacaktır.
Köpeğin sahibine ve çevresine karşı tutumları küçüklük dönemlerinden itibaren başlar. Köpeklerin yavruluk döneminden itibaren dikkatli bir şekilde eğitilmemesi bu hayvanların insanlara ve diğer canlılara karşı hırçın olmasına neden olur. Bu nedenle köpeklerin yavruluk dönemlerinden itibaren temel itaat eğitimleri alması gerekir.
Yavru Köpeklerde Doğru Eğitimin Önemi
Evde yavru köpek eğitimi doğru bir şekilde verilmelidir. Özellikle büyük ırk köpekler küçüklük dönemlerinden itibaren doğru bir şekilde sosyalleştirilmezlerse saldırgan kişilik geliştirebilirler. Ancak yavruluktan itibaren eğitim verilen köpekler son derece dost canlısı tavırlar sergileyecektir. Köpek eğitimi konusunda kurumumuzdan ve uzman eğitmenlerimizden hizmet alabilirsiniz.

Lütfen Makalemizi Değerlendiriniz.
[Total: 0 Average: 0]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz