Evcilleştirmek istenilen köpeğe gerekli eğitimin verilmesi şarttır. Bunun sebebi istenmeyen davranışların önüne geçilmesidir. Eğitimsiz bir köpek evde istenmeyen davranışlara yol açabilir. Kirletme, kırma dökme ve bunun gibi davranışlarda bulunmaması için evcilleştirilmek istenen köpeğin bir takım eğitimlerden geçmesi gerekir. Birçok köpek eğitim merkezi bulunmaktadır ve yaşanılan en yakın yere gönderilebilir. Kişi sosyal hayatından ötürü ve çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini veremeyebilir ve köpek eğitim merkezleri bu kısımda devreye girer. Evcilleştirilen köpek sayısı arttıkça eğitim yerlerde o kadar fazladır. Tamamen eğitim tamamlandığı zamana kadar köpek eğitim merkezine götürülebilir. En iyi Köpek eğitim merkezi yaşanılan yere göre değişir. İnternet aracılığı ile araştırmak yorumları okumak faydalı bir bilgi olacaktır.

Köpek Eğitimi Nedir?

Köpek eğitimi köpeklerin insanların yaşama koşuluna uygun eğitilmesine denir. Köpekler belirli bir süre eğitilerek insanlarla yaşama durumuna gelir. Yaşam koşullarına uyum sağlaması için iyi bir eğitim verilmesi gerekir. Köpek eğitimi sabır isteyen bir süreçtir. Eğitim süreci destek almadan yapılması oldukça zor bir iştir. Ev yaşam koşullarına göre köpek hazırlanmalıdır ve her köpeğin eğitim süreci farklıdır. Cinsten cinse göre köpeklerin anlama kapasitesi farklıdır ve öncelikle köpeğin anlama kapasitesi ölçülmelidir. Buna göre bir eğitim programı belirlenmelidir. Eğitim programı kişi boş vakitlerine göre ayarlanabilir. Bu konuyla ilgili eğitim verecek firmadan bilgi alınmalıdır.

En iyi Köpek Eğitim Merkezi

Köpeklere Ne Gibi Eğitimler Uygulanır?

Eğitimlere kısaca değinilecek olursa bunlardan bazıları iç ve dış mekan tuvalet eğitimidir. İç ve dış mekan şeklinde uygulanmasının sebebi içeride ne kadar tuvalet eğitimine ihtiyacı varsa dışarıda da o kadar ihtiyaç vardır. Toplum olarak dışarıda bir takım yaşantı olduğu için köpeğin dış yaşam koşullarına da uyum sağlaması gerekir. Bir diğer eğitim sosyalleştirme ve ev içi uyum eğitimidir. Sosyalleştirme tanımadığı insanlara zarar vermesin diye uygulanır. Ev içi uyum ise ev yaşam koşullarına uyum sağlaması için verilir. Ev uyum şartlarını sağlamayan bir köpek evde hasarlara yol açabilir. Bir şeyle kırıp dökebilir. Temel itaat ve ileri itaat eğitimleri verilmektedir. Temel itaat eğitimi belli komutları yerine getirmesi için verilir. Örneğin gel git gibi komutlar. İleri itaat eğitimi ise bir diğer boyutudur ve bu aşamada köpekler daha farklı komutları anlama aşamasına gelir. Alan koruma eğitimi de bir eğitim planına dahil olan hizmettir. Bulunduğu alanı ve sahibini koruması için eğitim verilir. Bunların yanı sıra özel istek eğitimleri verilmektedir. Köpek eğitimi çeşitli yaşlarda uygulanır. Eğer köpek yavru ise anne sütü ile beslenmeyi bıraktıktan sonra tuvalet eğitimi verilir. 4-4.5 yaşında iken temel itaat dersleri verilmeye başlanır 16 hafta sosyalleşme dersi verilir ve bunun gibi yaşa göre eğitimlere tabi tutulur.

En İyi Köpek Eğitim Merkezi

Köpek bakımında öncelikle köpeğin rutin veteriner kontrolleri sağlanmalı dengeli ve düzenli beslenmesi sağlanmalıdır. Sağlıksız beslenmenin önüne geçmek köpeği birçok hastalığa karşı korur. Köpeğe tüy bakımı ve egzersiz imkanı sunulmalıdır. Bir köpeğin vücudunu çalıştırmaya ihtiyacı vardır ve bu imkan kesinlikle sunulmalıdır. Aşıları eksiksiz ve tam bir şekilde yaptırılmalıdır. Haftada en az bir kez dişleri fırçalanmalıdır. Göz ve kulak bakımı rutin olarak yapılmalıdır. Aktivitelerden hemen sonra ve öncesinde yemek verilmemelidir. Kolay sindirebileceği gıdalar tercih edilir. Gereksiz yere köpek ödüllendirilmesi yapılmamalı ve ceza verilmemelidir. Ödül ve ceza uygulaması zamanında yapılmalıdır. Eğitim sürecinde köpekle ilgilenilmeli ve arada duygusal bir bağ kurulmalıdır. En önemli şey ise köpeği toplum kurallarına uygun olarak eğitmek ve etrafa kişiye veya kendine zarar vermemesini sağlamaktır.

Lütfen Makalemizi Değerlendiriniz.
[Total: 0 Average: 0]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz